Coraz większą uwagę poświęca się na kwestie jakości powietrza, ponieważ ma ona bezpośredni wypływ na dyskomfort oraz wystąpienie zagrożenia dla zdrowia ludzi. Dlatego ważne są pomiary odorów, (z łac. odor – węch) z których można wnioskować
Kwestia odorów dla zakładów przetwarzających odpady w Polsce. Jest to temat otwarty i brak ustawy regulującej te kwestie rodzi pewne obawy społeczeństwa czy przedsiębiorcy nie wykorzystują luki w prawie a dla firmy czy po wprowadzeniu prawa precyzującego te kwestie to sposób w
Historia normy PN-EN 13727:2007 sięga już XIX wieku, kiedy to Hendrick Zwaardemaker w 1886 opisał konstrukcję tzw. olfaktometru Zwaardemakera. Kolejne przełomy w badaniach zmierzające do normalizacji procedur pomiarowych nastąpiły w 1986 (Francja), 1987 (Niemcy) oraz 1995 (Holandia). W 1992
Monitoring odorów w odniesieniu do intensywnego chowu drobiu lub świń.
Konkluzje BAT są to dokumenty, które formułują konkluzje dotyczące najlepszych dostępnych technik, ich opisu, informacji na podstawie, których można określić ich przydatność, poziomy emisji związane z najlepszymi dostępnymi technikami, monitoring, poziom konsumpcji oraz środki
Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (ciasteczka). Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookies w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.